DBS14 Dryfloor is speciaal voor de doe-het-zelver.

Het DBS14 droogbouwsysteem is eenvoudig zelf te installeren

  • Het droogbouw (dryfloor) DBS14 systeem bestaat uit kunststof EPS elementen met een opbouwhoogte van 25mm.
  • Het materiaal beschikt over zeer goede stabiele eigenschappen, die voldoen aan het nieuwste bouwbesluit.
  • Over de systeemplaten komen de warmtegeleidende metalen platen, waarin nadien de 14 mm verwarmingsbuis wordt gedrukt.
  • Dit systeem kan bedekt worden met Fermacellplaten (20-25 mm) of een zandcement- of anhydriet dekvloer.

De warmtegeleidende elementen kunnen op een verlegafstand (VA) van 125, 250 of 375 mm worden toegepast met verwarmingsbuis van PE-RT Ø 14×2 mm.

Wanneer de buizen te ver uit elkaar liggen duurt het langer voordat de vloer wordt opgewarmd: dat betekent meer energie !
Pas geen “bij”-verwarming toe: die vorm van vloerverwarming biedt geen gelijkmatig verwarmd oppervlak en kost u uiteindelijk meer energie om te verwarmen en op temperatuur te houden. U kunt de temperatuur van het water wat door de vloer circuleert eenvoudig instellen met de thermostaat op de verdeler.

Belangrijkste eigenschap van het DBS14-droogbouwsysteem is het lage gewicht. Het systeem bestaat uit EPS-kunststof isolatieplaten van hoge kwaliteit in combinatie met warmtegeleidingslamellen waarin de verwarmingsbuizen gelegd worden.
DBS14 droogbouwsystemen worden als vloerverwarming toegepast over houten ondervloeren. Daarnaast ook veelvuldig bij appartementen, als geen vloerverwarming op tradiotenele manier (gefreesd in de dekvloer) en er hoge geluidsisolatienormen gelden, kan worden toegepast.

Het DBS14 droogbouwsysteem kan worden toegepast in nieuwbouw, zowel als bij renovatie van bestaande bouw.
Een belangrijke toepassing is het gebruik bij panden die onder monumentenzorg vallen en waaraan eigenlijk weinig veranderd mag worden.
Ook kan het eenvoudig, vanwege het lage gewicht, worden toegepast op vaartuigen.

De warmtegeleiders

De warmtegleiders van het DBS14 systeem zijn verzinkt stalen omega-profielen, met afmetingen 750mm x 120mm x 0,5mm.
Deze zijn ontworpen voor buis van 14×2 mm en worden op de 25 mm hoge DBS14 systeemplaten geplaatst.
Het kwaliteitsstaal van de warmtegeleiders zorgt voor een optimale warmtegleiding: in combinatie met de systeemplaten een ideale oplossing voor vloerverwarming voor ruimtes waar de opbouwhoogte beperkt is

De stalen Omega-profielen verspreiden de warmte van het DBS14 vloerverwarmingssysteem gelijkmatig over het vloeroppervlak.
Bij een hart-op-hart afstand van 12,5 cm wordt een perfecte vloerverwarming als hoofdverwarming verkregen, die geschikt is voor velerlei vloerbedekkingen.

De reactietijd van deze vorm van vloerverwarming is, door het warmtegleidend vermogen van 80 W/mK, zeer snel in verhouding met conventionele systemen.

Door het geringe gewicht wordt het DBS14 systeem veel toegepast over houten vloeren.
Het DBS14 systeem is toepasbaar voor een vloerafwerking met tapijt, laminaat of hout, maar ook met tegels. (zie onze pagina “toepassingen” voor meer details)

Afmetingen: 750mm x 120mm x 0,5mm
Ze zijn per in een 200/75 mm raster af breekbaar, zodat ze op elke maatvoering gelegd kunnen worden
Verpakkingseenheid: 50 stuks

Aan welke voorwaarden moet de ondervloer voldoen bij installatie DBS14-Dryfloor

De ondervloer, hout, beton of een zandcement dekvloer waarop de DBS14 Dryfloor droogbouw vloerverwarming wordt aangebracht, moet volledig vlak te zijn.
De staat van de ondervloer bepaalt uiteindelijk het resultaat.
De EPS isolatieplaten zijn niet egaliserend: oneffenheden in de ondervloer worden niet weggewerkt door de kunststof platen.

De platen worden geproduceerd uit geëxpandeerd polystyreen met een brandvertragend karakter. Hierdoor hebben deze platen een zeer hoge drukvastheid, zeer positieve eigenschappen op het gebied van isolatie, gezondheid en milieu en een lange levensduur met blijvend hoge isolatiewaarde.

Bij de installatie dient de ondervloer volledig vlak te zijn. Door de hoge drukvastheid van de EPS-platen kunnen deze geen oneffenheden in de ondervloer opvangen.

De DBS14 Dryfloor systeemplaten zijn niet gevoelig voor vocht. De geluidsisolatie is niet erg hoog, maar kan bij toepassing op een appartement- of etagevloer worden verbeterd door gebruik te maken van Compact Floor Direct.
Dit materiaal biedt een geluidsisolatie van maar liefst -18dB !
Compact Floor Direct kan over het DBS14 Dryfloor systeem worden gelegd, verspreid de opgewekte warmte, is niet warmte-isolerend, biedt een hoge geluidsisolatie en dempt contactgeluiden bij houten- of laminaat-vloeren.